bursdagsfest med ballonger
Barna,  Tradisjoner

Bursdagsfest for to 5 åringer

På lørdag fyller våre to yngste, tvillingene, 5 år. I dag feirer de dagen med bursdagsfest sammen med vennene fra barnehagen. Vi har invitert hele avdelingen, med voksne, hjem til oss i formiddag! 13 barn og tre voksne er ventet nå, hvert øyeblikk!

Ballonger til bursdagsfest
Partytime. Tvillingene fyller 5 år. Photo by freestocks.org on Unsplash

Bursdagsfest ute

Vi har planlagt å ha bursdagsfesten ute, og værmeldingen ser lovende ut! Ikke de høyeste temperaturene, men strålende sol og relativt vindstille. Barna går i en naturbarnehage, og de er vant med å være ut i all slags vær. En herlig gjeng! Og det kommer til å bli en fin bursdagsfest.

Værmelding
Dette ser lovende ut – www.yr.no

Jeg skal fyre opp bålpannen, og sammen skal vi grille pølser og marshmallows på bålet. En popcornkjele har jeg også kjøpt inn, og jeg håper på å få testet den skikkelig i dag.

Bursdagsfest med bålkos
Vi gleder oss til bålkos. Photo by Leon Contreras on Unsplash

Dukkestuen

Ungene gleder seg til å vise frem dukkestuen. Den er ikke helt ferdig ennå. Arbeidet stoppet opp i høst da mannen min ble syk. Vi håper på å bli ferdige før vi tar sommerferie. Så får vi invitere på storslått innvielse av dukkestua. Kanskje vi inviterer barnehagen hjem til oss igjen da!

Hagen

Vi har ganske stor hage, men det er mye snø ute ennå. Verandaen er bar, og veiene er bare. Snøen smelter fort, nå som vi har så flott solskinn. Nede i hagen er det lekestativ med sandkasse, sklie, klatrevegg og dissestativ. Trampolinen er ikke kommet opp ennå. Til det er litt for mye snø i hagen.

Parkeringsplassen

Jeg har kjøpt inn nye gatekritt. Så barna skal få lov til å tegne på asfalten i parkeringsplassen vår. Jeg har avtalt med naboen, og parkerer der for anledningen i dag. Så de får god plass til å tegne på.

Er det virkelig vår?

Snøklokker er et sikkert vår tegn.
Vårbarn! Ikke lett å forstå at det er vår når det ennå er snø. Photo by Annie Spratt on Unsplash

Lillebror har ventet lenge på at det skal bli vår. Vi har snakket mye om at de har bursdag til våren. Han synes det er litt vanskelig å forstå at det er vår nå. Er det virkelig vår når det fortsatt er snø? Lillesøster reflekterer ikke så mye over det, hun bare gleder seg over bare over at det er bursdagsfest.

Jeg har hatt noen barneselskap oppgjennom årene, men dette blir veldig annerledes. En bursdagsfest uten kake, uten brus, uten festpyntede barn og helt uten tema! (Jeg har alltid pleid å ha et tema for bursdagsselskapene) Jeg tror allikevel dette blir veldig gøy.

Nå skal jeg gjøre resten klart! Gleder meg til å ta imot de, og to av de er nok ekstra stolte når de kommer sammen med alle vennene sine. Familieselskapet får vi ta etter påske.

Hvordan var barneselskapene i din oppvekst? Hva husker du som det beste? Hvordan steller du i stan til bursdagsfest for egen barn? Jeg er takknemlig om du deler noen tanker om bursdagsfeiring med meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.