Bonusutfordring fra Alejandra

Har du fulgt innleggene mine om vaner, og de tre utfordringene fra Alejandra? Her om dagen fikk jeg enda en mail fra henne.

En 4. utfordring!

Den fjerne utfordringen skal jeg dele med deg nå. For deg som ikke har sett de tre første utfordringene finner du de her, her og her.

Klær på soverommet

I filmen bruker hun under 5 minutter på å rydde opp i klærne. Hun rydder på plass klær som skal på vask, rene klær som ligger på gulvet og brukte klær som ligger på gulvet emn som kan brukes igjen. Hun rydder også i klær som ikke er ryddet skikkelig på plass i skapet.

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Forebygge

Det enkleste er jo å ikke kaste klær på gulvet, tenker jeg.

13. åringen vår har egen skittentøys dunk på rommet sitt, mannen min og jeg har skittentøysdunk på badet, vegg vegg med vårt rom. De tre yngste har soverom i kjelleren der vi sorterer skittentøyet vårt. (Les dette innlegget om hvordan vi håndterer klær som skal på vask, og klær som kommer fra vask.)

Vi jobber med at alle skal bli flinkere til å kaste skittentøyet rett på vask, slik at jeg slipper å plukke opp klær overalt.

Nyvasket tøy også

Ungene mine får hver dag en kurv med nyvaskede klær de skal rydde bort. Det samme gjør mannen min og jeg. Hos oss tror jeg dette kan inkluderes i dagens utfordring.

Det kan hende at utfordringen hos oss vil ta litt lengre tid enn den gjør hos Alejandra, siden jeg tar med denne kurven. Det er imidlertid deilig å få tømt kurven før jeg legger meg, og få ryddet den tilbake til vaskerommet.

Ser frem til ryddigere soverom

De klærne som havner på gulvet hos meg, er oftest de jeg skal bruke igjen. Jeg har en puff der jeg pleier å legge de, men opplever ofte at de faller ned. Så denne utfordringen gleder jeg meg til å ta!

Photo by Becca McHaffie on Unsplash

Har du gode rutiner på å rydde på plass klær? Hva med de andre i familien, rydder du også etter de, eller er de flinke til å rydde etter seg selv?

Oppsummering av alle de fire utfordringene:

  1. Badet, rydd og tørk over overflatene.
  2. Rydd bort 5 ting
  3. Kjøkkenet; ta oppvasken, rydd og tørk over benkeplater, koketopp og servant.
  4. Dagens utfordring; plukk opp klærne på soverommet og rydd de på plass.

Gjør alle disse 4 tingene hver kveld før du legger deg til å sove, for et ryddigere hus og mindre stress når du står opp.

—>Les også: Jeg vil spare tid om morgenen

Har du prøvd å ta disse utfordringene? Gjør du de hver kveld?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.