Organisering

3. utfordring!

Dersom du følger serien om de tre utfordringene er jeg nå kommet til den siste. Har du ikke lest de to første? Da finner du de her og her.

Kjøkken

Den tredje utfordringen handler altså om kjøkkenet. Alejandra utfordrer oss til å ta oppvasken, rydde kjøkkenbenkene og tørke over de før du setter deg ned for kvelden.

Deilig å stå opp til rent og ryddig kjøkken!

I demonstrasjonsvideoen som du får av Alejandra den tredje dagen, bruker Alejandra under 9 minutter på å rydde kjøkkenet.

Lag din variant

Jeg tenker at det er viktig å finne din måte som fungerer for deg og din familie. Alejandras familie består av henne, mannen og hunden. Ikke sikkert hennes måte fungerer for din familie.

Hos oss gjør vi det litt annerledes. Vi er 6 stykker i husholdningen, og har små unger. Vi måtte finne en måte som fungerte for oss. Du må finne en måte som fungerer for din familie.

Vi har et mål om at oppvaskmaskinen skal være tømt før vi setter oss til bords. Barna hjelper gjerne til med dette. Nå som vi ikke har overskap, kan til og med de yngste nå opp til det aller meste! Etter måltidet, skal alle skylle sine kopper, og sette de rett inn i oppvaskmaskinen. Alt går lettere når man deler det på flere!

Jeg rydder ikke kjøkkenet ferdig, før jeg har fått barna i seng. For oss fungerer kveldsrutinene best når vi kan gå rett fra kveldsmaten til badet. Dersom jeg rydder kjøkkenet først, rekker barna å begynne med noe. Da unngår vi en ny overgangssituasjon.

Jeg har blitt utfordret på å lage et innlegg om kveldsrutinene våre. Dette kommer i et innlegg over påske.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Når vi har fått alle fire barna i seng er det fristende, slik Alejandra også påpeker, å sette seg ned. Mannen min og jeg pleier å sette på timeren, og bruker 15 minutter til å rydde før vi setter oss ned. Da er det ikke bare kjøkkenet, men det som trengs. Det er veldig greit å ta en felles innsats, intensivt, før man setter seg ned, sammen. Anbefaler dette!

Tre utfordringer i kveld

Dette var den tredje av utfordringene til Alejandra. Nå er det meningen at du i kveld skal gjøre alle tre:

  1. Badet: Rydde gulv og benken. Vaske over servanten og benken.
  2. Rydde bort 5 ting.
  3. Rydde kjøkkenet: Ta oppvasken, rydde og tørke av benkene, vaske komfyr og servant. Jeg vil også tilføye rydde og tørke av kjøkkenbordet, om du har det.

Jeg utfordrer deg til å gjennomføre disse utfordringene. Det skal jeg! Alejandras serie med tre enkle utfordringer er over.

Her du forslag til andre enkle grep man kan gjøre, eller vaner man kan legge seg til? Jeg er takknemlig for flere tips av denne typen! Kanskje har du så gode tips, at jeg må lage en oppfølger til denne serien.

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.