Mammagreier

5 kilder til motivasjon!

Det er ikke alltid lett å finne motivasjon til å gjøre en innsats. Både husarbeid og trening er slike ting som man må gjøre, enten en har motivasjon til det eller ikke. Hvordan kan man gjøre det lettere?

Her er 5 ting jeg gjør når jeg mangler inspirasjon:

#1. Bestem deg kvelden før.

Jeg gjør klart så mye som mulig kvelden før. For eksempel om jeg har meg for at jeg skal trene legger frem treningstøy. Når jeg våkner kler jeg på treningstøyet med en gang. Når jeg kjører til barnehagen og skolen drar jeg rett på trening.

Photo by Tirachard Kumtanom on Pexels.com

#2. Sett opp en avtale som forplikter deg.

Avtal med noen at du skal treffes til trening, eller inviter noen hjem på lunsj? Da må du gjøre husarbeidet, eller du må møte til trening.

Photo by rawpixel.com on Pexels.com

#3. Kjøp noe nytt.

Nå er ikke dette tipset i tråd med forenklingstanken vår, men det skal gjerne ikke så mye til. En bukett med tulipaner er for eksempel veldig hyggelig, og hvem blir ikke i godt humør av det? Å sette blomster på bordet motiverer, og inspirerer meg til å gjøre det hyggelig rundt meg. Det er ikke like motiverende å pynte med blomster om det er rotete ellers.

Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Et nytt treningsplagg kan også bidra til økt motivasjon. Spesielt om plagget er en størrelse mindre enn det gamle!

#4. Frisk luft.

I dag er det sol her, og det er så forfriskende. Sett opp dører og vinder å fluftet hele huset eller leiligheten. Hvert rom, og du kjenner at du du får ny energi! Det hjelper også å ta på sko og gå en tur ut. Trekk frisk luft ned i lungene, og kjenn at det gir deg energi.

Photo by Pixabay on Pexels.com

#5. lydbok/musikk.

Jeg er jo veldig glad i storytel og lydbøkene mine der…. Jeg hører på lydbok så sant jeg kan! Musikk med fengende rytmer er oss å med å gi oss energi. En ny spilleliste på Spotify kan motivere til både trening og husarbeid.

Photo by Vlad Bagacian on Pexels.com

Og nå ble jeg inspirert og energisk bare av å tenke på disse tingene. Så nå skal jeg sette i gang!

Hva er dine favoritt tips for å få motivasjon til å gjøre det du ikke har lyst til å gjøre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.