Organisering

Hvordan har ryddeutfordringen fungert for oss?

I mars har vi i ResidensSimonsen hatt fokus på opprydding. Vi valgte å følge en utfordring der vi skulle kvitte oss med en ting 1. mars, to ting 2. mars osv. I går var siste dag. Nå er det på tide å evaluere utfordringen.

Se her, alle disse eskene er ting vi ikke skal ha, men som skal selges eller gis bort:

Vi har enda flere esker som er ferdig pakket i kjelleren. Her i yttergangen er det så trangt på grunn av eskene, at vi nesten ikke kommer oss inn i garasjen.

Vi er veldig fornøyde med egen innsats. Foruten dette, er endel allerede solgt og mye kastet.

Hvordan har det gått?

Vi hadde planlagt å starte tidligere, men utsatte oppstarten til 1. mars. Grunnen til det var at vi ønsket å få ferdigstilt kjøkkenet først.

Utfordringer underveis

Jeg skal innrømme at jeg ikke har tenkt veldig slavisk på hvor mange ting vi skulle ta ut pr dag. Dette har nok litt sammenheng med at vi har hatt flere oppryddings-prosjekter i denne perioden. Fra 22. mars og ut måneden har jeg hatt et eller flere syke barn hjemme. I denne perioden har det ikke vært så greit å bruke tid på rydding og sortering.

Det å ta et valg om å gjøre dette var uansett smart. Fokuset på opprydning har vært veldig positivt, og vi kommer til å fortsette. Du vet, de sier det tar 21 dager å lage en vane!

Delprosjekter

Kjøkkenet

For oss fikk vi en kickstart da kjøkkenet var ferdig, og kjøkkenutstyret skulle ryddes tilbake i skuffer og skap. Det var mye kjøkkenutstyr som ikke kom tilbake. Mange ting hadde vi duplikater av, mange ting var ikke brukt på lang tid.

Vi fylte opp 6 esker med ting som skulle ut av kjøkkenet.

Boden

Etterpå kom prosjektet med å rydde i boden. Her ble det fylt opp søppelsekker med ting som ikke er verdt å ta vare på. Eske på eske ble fylt av ting vi ikke trenger, men som kan gå videre til andre.

Vi hadde flere esker og poser med utvokst barnetøy på boden, som jeg ikke hadde orket å sortere. Det er gjennomgått, sortert og solgt nå. Tror jeg har solgt omkring 20 bæreposer med utvokst barnetøy.

Jeg hadde også masse utvokste sko etter barna. Her har jeg vel samlet sammen 2-3 fulle esker.

Vi er ikke ferdige i den siste av bodene i kjelleren ennå. Så det blir mer som skal ut. Det er godt å være i gang.

Leker

Vi hadde også en gjennomgang av lekene til Lillebror. Der ble det kastet mye. Du kan lese mer om det her.

For oss er jo ikke dette bare et prosjekt for mars, men hele 2019 handler om forenkling og da er det å eie mindre en viktig del av det.

Tips for å redusere det du eier:

——-> Her kan du lese om 8 god grunner til å eie færre ting.

Her er noen tips du kan ha med deg dersom du har bestemt deg for å kvitte deg med ting:

  • Bestem deg for at det skal gjøres. Finn frem tomme esker og søppelsekker. Da vi jobbet i boden hadde vi plassert ut de yngste barna slik at vi hadde tid til å holde på med dette uten store avbrytelser.
  • Ikke kvitt deg med ting som ikke er dine! Be den som eier tingen ta stilling til den.
  • Har du ikke brukt en ting på over et år, er det virkelig på tide å vurdere om dette virkelig er en ting du trenger å ta vare på.
  • Kvitt deg med duplikater. Det er ikke mange ting du trenger flere av. Reduser antallet.
  • Hold tingen du vurdere å kvitte deg med i hånda, og still deg selv spørsmålene under:
Jeg har prøvd å lage en skjematisk fremstilling av hvilke spørsmål du bør stille deg selv, og hvordan du bør reagere på svarene dine.
  • Er det ting du fortsatt er usikker på om du kan klare deg uten? Legg de ei en eske, godt merket. Sett esken i boden. Legg en påminnelse i kalenderen om et år. Da tar du frem esken og går gjennom den på nytt.

Kanskje du har noen andre gode ideer å dele? Har du selv blitt inspirert og fulgt utfordringen vår? Bruk gjerne kommentarfeltet og del dine erfaringer med meg og mine lesere! Det setter jeg stor pris på!

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.