Barna

Lillebror er blitt stor gutt

Lillebror er snart 5 år, så han begynner å bli stor gutt. Nå har han fått stor seng. Han kunne nok hatt den gamle engen litt til. Årsaken til at vi byttet seng nå, var at vi fant en brukt seng med god oppbevaring. Noe han sårt trengte på sitt lille rom.

Juniorsenga

For et år siden fikk vi tak i ei brukt Lynet McQueen seng til lillebror. Det var stor stas for den lille Lynet fanen! Samtidig synes han det er litt trist å ha liten seng, når tvillingsøsteren hadde stor seng. Hun arvet storebrors seng, da han fikk nytt rom og seng.

Om kveldene når vi skulle ha lesetid, ble det oftest at vi leste på hennes rom. Det er jo bedre plass i en stor seng, når en voksen og to 4 åringer skal lese bok sammen. Dette var litt leit for lillebror.

Juniorsengetøy?

Han hadde stor dyne i senga, og den ble vel stor i den lille senga. Vi hadde juniordyner til de store guttene da de var små, men de ble solgt for lenge siden. Egentlig er det ikke så stor hensikt i juniordyne. Den krever også eget sengesett.

Det fungerer godt med stor dyne, også i en liten seng. Lillebror elsket at vi lagde fotbukt med dyna. Eneste ulempen er at det er litt vanskeligere for en 4 åring å re opp senga si selv!

Behov for oppbevaring

Nå i forbindelse med at vi forenkler måtte vi gjøre noen grep på rommet hans. Han er veldig glad i biler, og har arvet masse etter sine større brødre. Han har både biler, parkeringshus og diverse bilbaner. Alt har stått i bokser og esker på gulvet på det lille rommet hans. Alt i en salig blanding. Jeg hadde ikke oversikt over hva som hørte til hvilken bane.

Rommet er veldig lite, og det er ikke lett å få plass til gode oppbevaringsløsninger. Vi måtte tenke langsiktig. På et eller annet tidspunkt måtte det inn ei stor seng på rommet. Et oppbevaringsmøbel for leker måtte også fungere da.

For en tid siden satte jeg mannen og de to store guttene til å sortere bilutstyret for ham. Alle baner som manglet deler ble kastet. Det var ikke lite! Bilene ble sortert for seg, og det som er av bilbaner som er intakt ble pakket sammen og lagt på boden. Så lenge lillebror ikke kan sett sammen banene selv, trenger de ikke stå på rommet hans.

Ny seng

Det endte med at vi kjøpte ny seg til ham. En med oppbevaring under. Det ble en fin oppgradering av rommet hans. Seng og oppbevaring på samme areal! Sengen fant vi på finn.no. Jeg synes det er fint å kunne kjøpe endel brukt. Det er godt for både pengeboka og miljøet.

Den gamle senga, skal også selges videre. Så blir det ennå en gutt som får glede av denne senga.

Så her er bildene slik rommet er ut i dag:

Har du andre gode tips til oppbevaring i et lite barnerom? Del gjerne med meg. Jeg er alltid på leting etter inspirasjon til å gjøre ting mer praktisk. Kanskje bruker jeg ditt tips, og blogger om det!

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.