Ukategorisert

Gå ut med jentene, for helsas skyld.

Har du dårlig samvittighet for å forlate familien hjemme, bare for å finne på noe gøy sammen med venninnene dine? Da er du ikke alene.

Venninnedate er bra!

Viste du at forskere har funnet ut at det er bra for oss damer å treffe venninnene våre regelmessig. Det er bra for helsa di å ha venninnedate to ganger i uka. Tenk det!

Se denne filmen:

Norsk forskning har også vist at det var bra for kvinner å ha jevnlig kontakt med venninnene sine også opp i alderdommen. Disse kvinnene hadde bedre helse og livskvalitet, enn de som ikke hadde slike gode relasjoner.

Forskning viser klare helsegevinster ved vennskap:

  • sterkere immunforsvar
  • mindre stress
  • forbedret selvbilde
  • bedre lykke
  • generelt bedre helse

En svensk undersøkelse viste at de som hadde få eller ingen nære venner, hadde 50% større sjanse for å få sitt første hjerteinfarkt, enn de som hadde flere venner, og større sosial krets.

Photo by rawpixel.com

Lag avtaler

Jeg og mine venninner har en fast avtale hver 4. uke. Da treffes vi hjemme hos hverandre og bare skravler om løst og fast. Vi treffes også utenom det, ikke hele gjengen, men to, tre stykker av oss for en shoppingtur, en lunsj eller lignende. Nå er det altså dokumentert at vi damer bør treffe venninnene våre 2 ganger i uka. Så da er det bare å sette opp avtaler da! Lunsj til uka kanskje??

Photo by Adrienn

Er du flink til å prioritere kvalitetstid med venninnene dine? En jentekveld, en damelunsj eller kanskje en weekend tur?? Hva gjør dere sammen? Del gjerne i kommentarfeltet. Det kan være til inspirasjon for andre.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.