Vaffeldagen

I morgen, mandag 25. mars, er vaffeldagen. Jeg har ikke laget vafler etter at jeg fikk cøliaki. I morgen har jeg imidlertid planlagt å servere barna vafler til frokost. Vaflene lager jeg ferdige i kveld, også varmer jeg de i mikroen slik at de kan serveres lunkne. Det er for travelt her om modningen til at jeg rekker å steke vafler i morgen.

Her er oppskrift på glutenfrie vafler (4-5 plater):

Du trenger:

 • 3 egg
 • 1 dl sukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1 dl melk
 • 100 g margarin
 • 2 dl maisenna
 • 2,5 dl glutenfrie lettkokte havregryn

Slik gjør du:

 • Egg og sukker piskes til eggedosis
 • margarin smeltes og blandes med melk
 • melkeblandingen blandes med eggedosisen
 • det tørre blandes inn i røren
 • røren skal svelles i 15 min, før vaflene stekes i vaffeljern.

For at de glutenfrie vaflene skal holde seg glutenfrie, må de stekes i et glutenfritt vaffeljern. Har du ikke et glutenfritt jern, steker du vaflene i ditt vanlige vaffeljern, men passer på at de to første platene spises av noen som tåler gluten. Resten av vaflene er trygge for den med cøliaki.

Den siste plata, skal jeg kose meg med nå før jeg tar kvelden. De andre skal barna få i morgen for å markere vaffeldagen. Jeg gleder meg til å overraske de.

Skal du markere vaffeldagen i morgen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.