Husarbeid

Gulvpakke fra Enjo i hus

I dag har jeg mottatt en pakke fra Enjo, du kan lese om deres produkter her. Jeg har bestilt gulvpakken, og er nå veldig spent på om produktene holder det de lover. Jeg har ennå ikke testet produktene, men har planer om å vaske gulvet etter at ungene er ferdig med kveldsmaten.

Så demonstrasjon på facebook

Ei som forhandler Enjos produkter, delte en film om gulvproduktene på Facebook (filmen kan du se selv lenger nede i innlegget). Jeg hadde aldri hørt om Enjo før, så det var slik jeg oppdaget Enjo. Jeg ble fasinert av det jeg så i filmen. Såpefri gulvvask! Etter å ha lest litt, fant jeg ut at dette ville jeg teste ut. Spesielt gunstig var det å få redusert pris på pakken min.

Siden familien vår har fokus på forenkling i 2019, tenker jeg at å eliminerer alle de forskjellige vaskemidlene er helt i tråd med det målet. Enjo har mange flere produkter. Produkter for kjøkken, bad og vinduer for å nevne noe. Jeg har bestemt meg for å kun teste gulvsettet nå. Blir jeg veldig fornøyd, kan det jo hende at jeg kjøper andre produkter også.

Hvorfor bet jeg på?

For meg er enkelheten det viktigste argumentet for å teste Enjos løsning for gulvvask. Tidligere har jeg brukt engangskopper fra Jif. De er dyre i det lange løp, omkring 10 kr pr mopp, og gulvet er ubehagelig seigt å gå på etterpå.

At Enjo også er bra for helse og miljø, er en god bonus i denne sammenhengen. Jeg tror også at selv om produktene koster mer enn tilsvarende produkter i innkjøp, vil det lønne seg i det lange løp. Iallfall om alternativet er utstrakt bruk av engangskopper, både til tørr og vår mopping av gulv, slik vi har gjort i flere år.

Pakken jeg kjøpte fra Enjo består av:

Bildet viser alt gulvpakken fra Enjo inneholder
Bilde lånt fra www.enjo.no, viser innholdet i pakken jeg har kjøpt.
 • moppestativ
 • Gulvmopp universal
 • Gulvmopp grovrent
 • Støvmopp
 • Pumpekanne
 • Vaskenett

Er det mulig?

Har du tro på gulvvask uten såpe? Har du testet produkter fra Enjo eller tilsvarende tidligere? Jeg er jo drillet av min mor i at man vasker med grønnsåpe, slik hun også ble drillet av sin mor. Hvordan blir det å vaske uten såpe? Kan det virkelig bli rent? I følge filmen jeg så på Facebook, blir det renere på denne måten. Jeg har fått lov til å vise filmen her:

Jeg er klar til å teste Enjo produktene

Så er jeg tilbake. Ungene er lagt, og jeg er klar til å teste dette systemet på gulvet. Først tok jeg støvmoppen. Det første som slår meg er hvor skånsom denne moppen er mot sokkellisten på kjøkkenet.

Vi har valgt fremtrekket sokkel, med denne moppen slipper jeg å bekymre meg for at moppen lager mer her i sokkellista. Samtidig ser jeg at moppen også får med seg alt som ligger inntil listene.

Moppen drar godt med seg.

Så byttet jeg mopp. Jeg tok den grove moppen (mørk blå). Jeg sprutet vann på gulvet der det var mest flekker. Så dro jeg over med denne moppen. Tilslutt byttet jeg mopp igjen. Den fineste moppen, og tørket over gulvet. Nå kommer jeg til å sette den lyseblå på moppestativet neste gang, og legge den mørke under. Jeg skal også bruke enda mindre vann.

Moppene er behagelige å vaske med, og gulvet er behagelig å gå på når det er vasket. Det ser rent ut og det kjennes rent ut. Mannen min liker også resultatet på kjøkkengulvet. På hytta har vi vokset gulv. Nå ønsker mannen min at vi også skal teste dette systemet der.

Jeg har fått klar beskjed: «Du får ikke lov til å kjøpe flere av de andre moppene»

Nå er jeg spent på dine reaksjoner: Hva tenker du om såpefrivask av gulv? Del dine tanker og eventuelt erfaringer i kommentarfeltet!

No Comments

 • Trine Stålsett-Kristensen

  For et utrolig flott og positivt innlegg om ditt nyinnkjøpte moppesett 🙂 Jeg er damen som er på moppevideoen, og blir jo skikkelig stolt av tilbakemeldingen som Siv-Inger gir her. Jeg ønsker familien lykke til videre med sitt nyinnkjøpte miljø -og helsevennlige moppesystem. Dette bruker du også når du skal vaske vegger og tak. Skulle det være noen spørsmål om andre produkter….. For vi har til de fleste vaskeoppdrag, er det bare å spørre.
  Ha en fin fin fredag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.