Ukategorisert

Så mye å være takknemlig for!

I dag er det søndag, og jeg og min nest eldste sønn skal ha ansvaret for søndagsskolen. Det er virkelig noe jeg er takknemlig for, at jeg får lov til å tjene Gud, men kanskje enda mer at jeg får gjøre det sammen med min sønn. 

I dag er det takknemlighet som er temaet på søndagsskolen. Vi skal snakke om kvinnen som av takknemlighet vasket Jesu bein med tårene sine, og siden tørket beina med håret sitt.

Min pappa fortalte en gang en annen historie, som har satt seg i hjertet mitt. Den handler om å åpne øynene for de velsignelsene vi så lett tar for gitt. Vi har så mye å takke for, om vi bare åpner øynene og ser. Historien handler om å se ting i riktig perspektiv. Jeg ønsker å dele historien med deg.

Hos skomakeren

En mann kommer til skomakeren med sin sønns slitte sko. Han beklager seg ovenfor skomakeren over sønnen som sliter skoene så fort. Mannen synes det er dyrt å holde sønnen med sko. Skomakeren lytter til mannens ord, men kommenterer de ikke. Når mannen er ferdig med sin klage, inviterer skomakeren mannen med inn på bakrommet.

Photo by Pixabay on Pexels.com

«Kom, jeg har noe her bak. Kom, jeg vil du skal se.» Mannen følger etter skomakeren inn i bakrommet. Der sitter skomakerens sønn. Han sitter i rullestol.

Skomakerens sønn

Skomakeren vender seg mot mannen også sier han: «I sitt 12 år lange liv har han aldri slitt ut et eneste par sko. Han kommer aldri til å slite ut noen par. Jeg skulle ha blitt så lykkelig om sønnen min bare hadde slitt ut et par sko.»

Photo by Carl Attard on Pexels.com

Jeg tror vi tar mange ting for gitt i livet; God helse, menneskene vi er glade i, maten i kjøleskapet. Hvor annerledes ville ikke livet blitt om vi klarte å se alle de velsignelsene vi har i livet vårt, eller i dagen vår. Tenk om vi hadde vært takknemlige for det vi har, i stedet for å ville ha mer? Tenk for en velsignelse det er i å være i stand til å åpne øynene, slik at du kan se alle velsignelsene du har i ditt liv.

Hva er du takknemlig for i dag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.