Ukategorisert

DIY menytavle

I går delte jeg 6 tips til hvordan man kan planlegge og handle for ei uke eller lengre. I innlegget viste jeg blant annet menytavlen jeg lagde for en god tid tilbake. Jeg tenkte at jeg skulle vise deg hvordan jeg har laget den.

Her er hva du trenger:

 • 1 ramme med glass. Den kan med fordel ha litt størrelse. Min er fra Perfect Home (gammel kolleksjon)
 • Tapet, eller annet fint papir. Jeg har brukt en rest etter at jeg tapetserte soverommet vårt. Lurt å ikke velge for mørkt eller urolig mønster.
 • Sprittusj (permanent tusj)
 • tom shampooflaske eller tilsvarende
 • 7 klesklyper
 • lærertyggis/blutec/heftekitt – kjært barn har mange navn.
 • Evt limpistol med lim
 • Handleliste
 • Whiteboard tusjer
 • Papir med litt tykkelse, gjerne i farger. Noe å skrive med, evt PC og printer.
 • Knagg med dobbeltsidig tape.

Jeg skal nå beskrive hvordan jeg gjorde det. Jeg har ikke bilder av alle prosessene, for det er flere år siden jeg laget min tavle. Jeg har kun redigert min tavle denne gangen. Jeg viser det jeg kan i bilder, resten beskrives i teksten.

Slik gjør du:

 • Ta av glasset på rammen.
 • Klipp til tapet/pyntepapiret i samme størrelse som glasset.
 • Skriv ønsket tekst speilvendt på glasset. Jeg anbefaler å skrive med whiteboardtusj, slik du vil det skal være, snu glasset og skrive med en permanent tusj over de speilvende bokstavene. Når du er ferdig visker du bort det du skrev med whiteboardtusjen på fremsiden.
 • Sett sammen rammen med tapet og glass.
 • Skriv ukedagene på klesklypene
 • Vask en tom shampooflaske, tørk den og klipp den til som på bildet. Hullet jeg har på baksiden er tilpasset kroken jeg har valgt.
 • Nå er alle elementene du trenger klare. Plasser ut klypene, handlelisten og boksen du laget av shampooflasken på tavlen din, slik du synes det passer.
 • Jeg har festet alle mine elementer med bluetec. Med unntak av knaggen. Du kan jo evt. lime de opp med limpistol.
 • Jeg har ikke laget de lappene jeg skal ha ennå. Før hadde jeg lapper i kartong, og skrev rettene med en melkemaskin, og klistret de på. Jeg ble ikke fornøyd med de, og har kastet de. Nå har jeg bare papirlapper som er skrevet på for hånd. Jeg har lyst til å lage nye i litt tykkere papir, men ikke så tykt som kartong. Jeg lyst til å printe ut med retten på fremsiden og kilden (nettadressen/kokebokhenvisningen) til oppskriften på baksiden.
 • I boksen legges lapper som ikke er i bruk.
 • Så er det klart til å henge på veggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.