Ukategorisert

Endelig ryddig bod

Jeg har lenge klaget på at det er så rotete i boden, og ytret ønske om at vi må få gjort noe der. På grunn av dårlig organiserte boder, har det vært vanskelig å finne det vi trenger. Vi måtte flytte på sekker og kasser for å få tilgang til det som sto bakerst. Det var vanskelig å finne steder å sette inn nye esker og kasser, så det havnet foran det som var der fra før. Neste gang vi skulle hente noe, ble det enda mer å flytte på. Det ble bare verre og verre. Noe måtte gjøres.

Da vi skulle pusse opp kjøkkenet satte vi 13 esker med kjøkkenutstyr, kopper, kar og tørrmat inn på boden, sammen med alt som var der fra før. Planen var at noe av det vi tidligere oppbevarte på kjøkkenet i fremtiden skulle oppbevares på boden. For å få en hensiktsmessig oppbevaringsløsning måtte boden tømmes og organiseres på nytt.

Da kjøkkenet nærmet seg ferdig, tok jeg en beslutning. Nok var nok, nå skulle boden tømmes. Jeg avtalte IKEA shopping med en venninne. Målet av hyller til boden. Jeg fortalte mannen min hva jeg hadde bestemt. Plutselig tok han eierskap til prosjektet. Nå på fredag tømte han boden, jeg rakk ikke en gang å ta bilder for å vise hvor kaotisk det var før vi begynte. Så her er bilder av av den tømte boden:

På lørdag dro vi for å handle hyller. Vi endte med hyller fra Jula. 2500 kr billigere, litt bredere hyller og flere cm hyller enn det jeg hadde sett meg ut på IKEA. Totalt bedre utnyttelse av det tilgjengelige arealet. Mannen min satte opp hyllene på lørdag da vi kom hjem:

Da han var ferdig satte jeg tingene tilbake på plass. Ikke riktig alt. Alt ble sortert, endel esker med ting vi ikke trenger er satt bort. Dette er ting som skal ut av huset. Vi har tenkt å arrangere garasje salg til våren.

Ulempen med disse hyllene fra Jula versus hyllene fra IKEA, er at de kommer med kun dette antallet hylleplater, mens de alternative hyllene på IKEA kan suppleres ved å kjøpe hyllene utenom. Ved å oppbevare ting i gjennomsiktige plastkasser får jeg utnyttet høyden i hyllene, ting blir ikke støvete når det er lokk på og det er lett å se hva de inneholder. Jeg skal supplere med ennå noen kasser, men er ellers veldig fornøyd med den «nye» boden.

Vi har fått plass til det lille kjøleskapet vi brukte da kjølehjørne sviktet. Det blir en god back up når vi har besøk, skal ha selskap eller som nå, har vært i Sverige og handlet mineralvann! Som du ser av bildene er det ikke mange centimeter igjen å gå på. Maksimal utnyttelse av plassen.L

Jeg har plan om å bytte ut fryseboksen med fryseskap. Del gjerne dine tanker om fryseboks versus fryseskap. Hva er fordelene og ulempene?

Da vi først var så godt i gang satte vi i gang med å rydde boden ved siden av. Den var ennå verre enn matboden. Vi er kommet langt på vei, men dette er et mer krevende prosjekt. Det skal jeg komme tilbake til senere. Har du orden i boden(e) hjemme hos deg? Eller har det hos deg også hopet seg opp?

Jeg har fått litt spørsmål om hvordan vi får ryddet og kvittet oss med så mye. Det skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg. Ønsker du ikke å gå glipp av det? Abonner på bloggen min, eller følg bloggen på Facebook.


No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.