Interiør,  Organisering

Midlertidig kjøkken

Nå er jeg virkelig lei av midlertidige løsninger. Lei av å lage middag til familien på bare ei kokeplate, lei av å gå i kjelleren for å vaske kopper på vaskerommet og lei av å ha kjøleskap i yttergangen. Jeg er rett og slett lei.

I dag har rørlegger koblet til vannet og oppvaskmaskinen. Vi har oppdaget noen småting, så vi er ikke helt ferdige med håndverkere i hus ennå.

Jeg har aldri gledet meg så mye til å vaske ned kjøkkenet som jeg har gjort denne uka, og jeg har aldri før gledet meg så mye til å ta oppvasken som jeg gjør nå. Å være uten denne type fasiliteter i så lang tid som vi har vært nå, har vært krevende, og en tankevekker. Jeg ser hvor privilegerte vi er, hvor mye jeg tar for gitt og hvor mye vi har å være takknemlige for. Når jeg ser det nye kjøkkenet, så har det definitivt vært verdt det.

Skal du pusse opp kjøkkenet, vil jeg nok anbefale å gjøre det om sommeren. Vi hadde ikke noe valg, dette kunne ikke vente. På sommeren har du litt større mulighet til å tilberede, og spise mat utendørs. Det hadde nok avhjulpet oss mye!

Jeg tenkte å dele litt fra vår midlertidige tilværelse. Kanskje kan du finne noen tips, om du trenger et midlertidig kjøkken for en kortere eller lengre periode. Her er iallfall noen av de tingene som har gjort midlertidigheten vår overkommelig:

IKEAs FJÄLLBO Denne hyllen hadde vi fra før. Ungene har hatt tegnesaker, perler, leire mm i denne hylla. De kaller den for «Kjede- seg hylla». I anledning oppussingen har de hatt sine ting i kasser og bokser på gulvet. Og vi har hatt matvarer og det mest nødvendige av kjøkkenutstyr i den.

IKEAs FÖRHÖJA Trancherbordet som nesten er som en klassiker å regne, kjøpte vi inn i anledning prosjektet. Jeg hadde en plan om å beise det, og bruke det i det nye kjøkkenet etterpå. Nå ser jeg at det trolig blir for trangt slik jag hadde tenkt det. Så denne blir trolig solgt igjen. Den har vært fantastisk å ha i det midlertidige kjøkkenet. Den har fungert som kjøkkenbenk, og var i tillegg genial med skuffer og hyller.

IKEAS TILLREDA har også vært genial i denne perioden. En bærbar induskjonskoketopp, som passet perfekt på trancherbordet. Eneste ulempen var at det bare var én kokeplate. Kunne ha ønsket meg en dobbel, men det har fungert. Vi har spist mye suppe de siste to månedene.

Foruten disse tingene har brødrister og toastjern vært mye brukt, og i forrige uke kjøpte vi en airfryer. Microbølgeovnen fra det gamle kjøkkenet brukte vi de første ukene, men så sa den takk for seg. Den ble dypt savnet. Engangsutstyr har vært veldig praktisk i denne fasen, og da var det praktisk med søppelsekk på stua.

Hos Biltema kjøpte vi en sekkeholder som den på bildet under. Den er praktisk og blir etterpå brukt i garasjen til plastavfall. Vi kjøpte to, så en brukes til plastavfall og en til panteflasker. Fint at det kan bidra til orden i garasjen også. Jeg vurderer å kjøpe en til slik at vi kan ha en til svensk pant også. Det hender vi harryhandler, og da blir det gjerne handlet bruker med diverse brus og Ramlösa.

I dag er jeg takknemlig for at midlertidigheten er over, og at jeg kan begynne å flytte inn i kjøkkenet. Hva er du takknemlig for i dag?

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.