Kjøleskapsgrøt (Glutenfri)

Kjøleskapsgrøt er både godt og praktisk for oss med travle morgener. Jeg er alltid på jakt ettertidsbesparende og effektiviserende tips når det gjelder morgenrutinene.  Jeg har funnet ut at så lenge jeg ikke skal avgårde selv, prioriterer jeg å hjelpe barna så de blir klare. Når jeg endelig har huset for meg selv, da koser jeg meg med frokosten i fred og ro. Kjøleskapsgrøt er da ofte på menyen.

Googler du kjøleskapsgrøt finner du mange oppskrifter. 

Her er hvordan jeg gjør det:

Selve grøten lages av bare 3 ingredienser:

  • melk
  • havregryn
  • yoghurt

Jeg bruker glutenfrie havregryn (Det er ikke mange butikker som selger lettkokte glutenfrie havregryn, men det finnes), laktosefri melk (kun fordi det er den melken vi bruker hos oss) og gresk yoghurt naturell.

Fremgangsmåte:

Jeg foretrekker å bruke glasskål med lokk. Et syltetøyglass eller en plastboks med lokk gjør samme nytten.

Noen ganger tilsetter jeg også 1-2 ss shiafrø i grøten, før jeg setter på lokket og setter grøten i kjøleskapet. Der står den hele natta.

Etter en natt i kjøleskapet er grøten klar. Før servering kan man smaksette med f.eks:

  • kakaonibs
  • revet eple og kanel
  • hakkede mandler eller nøtter
  • honning
  • syltetøy

Det er egentlig bare fantasien som setter begrensninger. Det er deilig å variere litt.

Kos deg med frokosten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.