Ukategorisert

Runden ved middagsbordet

For ikke så lenge siden startet vi en ny tradisjon i vår familie. Ved middagsbordet tar vi først en runde rundt bordet der vi forteller hva som er «det beste som har hent oss i dag», etterpå en runde med «det værste som har hent meg i dag». Dette er en fin anledning til at alle blir sett og hørt av alle, og der alle får mulighet til å dele fra sin dag.

Tvillingene har ofte samme opplevelser og på spørsmål om hva de har gjort i dag slipper gjerne en av de ikke til, fordi den andre er sterkere og mer frempå når noe skal fortelles. På denne måten må hver en få fortelle selv, ingen kan svare på vegne av andre. Det er også en god trening i å vente på tur, og i å respektere hverandres opplevelser. Samtidig får jeg som mamma en pekepinn på hva som rører seg i hvert enkelt av barna.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Sist uke la vi til to nye runder: «Dette er jeg takknemlig for i dag», og «Dette har jeg gjort for andre i dag». Jeg tenker at dette et en god måte å bli beviste på alt det vi har i livet å være takknemlige for, og ikke ta alle velsignelsene vi opplever daglig bli en selvfølgelighet. Det er sundt å stoppe opp å tenke over dette, for vi har jo mye å være takknemlige for, selv på den svarteste dag. Jeg liker også at vi på denne måten fremelsker det å tenke på andre og å gjøre gode ting for andre.

Det må vel være greit å få liv til å kjenne litt på stolthet når en har gjort noe uselvisk, eller godt for andre? Jeg synes det er viktig å skryte av barna for slike ting. Det kan være små og store ting. For eksempel da 4 åringen springer ned trappa på vei til kjelleren, ivrig etter å bli førstemann. Så stopper han midt i trappa og tar et skritt til siden. Så sier han til tvillingsøsteren som sjeldent er først; «Du kan få gå forbi meg du.» Da smeltet mammahjertet!

Har dere lignende rutiner i deres familie? Del gjerne, for det hadde vært godt å høre hva andre gjør. Kanskje har dere rutiner som vi kan adoptere til vår familie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.