familiemiddag
Tradisjoner

Runden ved middagsbordet

For ikke så lenge siden startet vi en ny tradisjon i vår familie. Ved middagsbordet tar vi først en runde rundt bordet der vi forteller hva som er «det beste som har hent oss i dag». Etterpå en runde med «det værste som har hent meg i dag». Dette er en fin anledning til at alle blir sett og hørt av alle, og der alle får mulighet til å dele fra sin dag.

Smart runde rundt middagsbordet

Tvillingene har ofte samme opplevelser fra barnehagen. På spørsmål om hva de har gjort i dag slipper gjerne den ene av de ikke til. Den andre av de er sterkere, kjappere og mer frempå når noe skal fortelles.

På denne måten må hver en få fortelle sin egen historie. Ingen andre enn du kan fortelle hva som var det best med din dag. Det er også en god trening i å vente på tur, og i å respektere hverandres opplevelser. Samtidig får jeg som mamma en pekepinn på hva som rører seg i hvert enkelt av barna.

——> Les også innlegget om vårt barn som slet med taleflyt

Det er veldig bevist at vi har lagt runden til middagsbordet. Middagen er det eneste måltidet vi alltid spiser sammen.

Mat på middagsbordet
Photo by Pixabay on Pexels.com

Sist uke la vi til to nye runder

Nå har vi utvidet runden ved middagsbordet. «Dette er jeg takknemlig for i dag», og «Dette har jeg gjort for andre i dag». Jeg tenker at dette et en god måte å bli beviste på alt det vi har i livet å være takknemlige for. Det er viktig å ikke ta alle velsignelsene vi opplever daglig som en selvfølgelighet. Det er sundt å stoppe opp å tenke over dette, for vi har jo mye å være takknemlige for. Selv på den svarteste dag, finnes det noe å takke for. Jeg liker også at vi på denne måten fremelsker det å tenke på andre, og å gjøre gode ting for andre.

Det må vel være greit å få lov til å kjenne litt på stolthet når en har gjort noe uselvisk, eller godt for andre? Vi bryr oss ikke om Janteloven her i huset. Jeg synes det er viktig å skryte av barna for slike ting. Det kan være små og store ting. For eksempel da 4 åringene sprang ned trappa på vei til kjelleren, ivrig etter å bli førstemann. Så stopper den ene midt i trappa, og tar et skritt til siden. Så sier han til tvillingsøsteren som sjeldent er først; «Du kan få gå forbi meg du.» Da smeltet mammahjertet!

Har dere lignende rutiner i deres familie? Del gjerne, for det hadde vært godt å høre hva andre gjør. Kanskje har dere rutiner som vi kan adoptere til vår familie.

Lik gjerne facebook siden min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.