Ukategorisert

Alt har det med å skje på en gang….

Grunnen til at vi bytter kjøkken nå, er fordi kjølehjørnet sviktet. Det var ikke mulig å reparere det, og vi var klare på at vi ikke skulle ha kjølehjørne når vi en gang skulle pusse opp kjøkkenet. så å kjøpe et nytt var ikke aktuelt. Skulle vi erstatte det med et vanlig kjøleskap måtte vi også gjøre noe med veggene og taket. Ventilatoren var også i ustand, så da fremskyndet vi like godt hele kjøkkenprosjektet. Kjøkkenet var ca 15 år gammelt, så det var i grunnen greit å gjøre noe med det.

Sofaen som vi hadde i Tv-stua, var gammel og slitt. Da vi pusset opp loftet i høst var det naturlig å bytte ut den også. Den nye bilen vi bestilte i vår kom i oktober. Det var med andre ord, mye som ble byttet ut og planlagt byttet ut denne høsten og vinteren.

Nå har varmepumpa vår tatt kvelden. I dag har vi hatt service på den. Den kan kanskje repareres, men det kommer seg fort på 6-8000 kr. Problemet er at det er gått hull på et av rørene inni utedelen. Trolig en skade som følge av mye snø og is. Det er flere rør som er skadet, men som ikke har hull ennå. det betyr at det bare er et tidsspørsmål før et av de andre får hull og vi får en ny lekkasje. Det betyr at vi vil trolig oppleve at dette skjer igjen. Et annet alternativ, er å bytte utedelen på pumpa. Utfordringen er at pumpa vår er så gammel, at den ikke lengre er i produksjon. Det tredje alternativet er derfor å bytte både ute- og innedelen…. Dette blir uansett en kostbar affære!

Som om dette ikke er nok, begynner vi å får problemer med varmtvannet. Vi frykter at det kan være noe galt med varmtvannsberederen. Tror viker det er riktig å skylde på at vi har fått tenåring i hus heller. Når rørlegger kommer innom i forbindelse med kjøkkenet, håper jeg han kan ta en kikk på varmtvannsberederen også… Varmtvannsberederen er fra 1985, så hva kan man forvente?

Mellomtiden forsøker jeg å få opp varmen med alternative varmekilder. Så lenge stua er full av kjøkken, har jeg ikke tilgang til peisen heller… Alt på en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.