Ukategorisert

Antikk eik eller kanel på veggen?

I dag har jeg vært innom Fargerike, 2 ganger. På første tur fikk jeg med meg 2 fargeprøver; antikk eik og kanel. Vel hjemme fikk jeg testet fargene på en plankebit vi hadde liggende etter at vi skrudde opp palleveggen.

Jeg lånte med meg en vareprøve av benkeplata vår fra Røskaft, og prøvde å finne den fargen som sto best til benkeplata. Valget falt på Eik antikk. Så på tur to kjøpte jeg to bokser dekorvoks. En boks skal egentlig holde til 9 kvm, og være nok til veggen vår. Av testplanken ser vi imidlertid at ruheten i planken gjør at det går med mer voks. Så jeg tok med en ekstra boks for sikkerhets skyld. Den kunne jeg ledere tilbake om den forble uåpnet, det er service det.

Jeg har beiset ganske mye det siste året,og bruker samme metode på denne voksen. Denne er litt tyngre å jobbe med. Jeg påfører med voksen med pensel, og tørker vekk det overskyddende med ei tøyfille. Siden vi har valgt å ha den ru siden av plankene frem, børstet med stålbørste, slått med hammer, laget spikerhull og hakket med forskjellig redskaper, går det med mye mer voks. På det midterste bildet under har jeg brukt 1 boks!!!

Jeg trodde maleren skulle begynne med brenningen i dag, og det har han gjort. Han har grunnet taket. Nå har han igjen å grunne veggene og å male taket. Veggene skal vi male selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.