Ukategorisert

Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski….

Skiene mine har jeg arvet. Jeg husker ikke helt når jeg fikk de, men jeg hadde de da jeg gikk på folkehøgskole i 91/92. Så ja, de begynner å bli gamle. Jeg har ikke gått skikkelig på ski de siste 10 årene, noen småturer har det nok vært, noen minutter i lett terreng. Høsten for 5 år siden falt jeg i en trapp, og forstuet begge anklene. Siden har jeg ikke gått på ski! Jeg har vært redd for at smertene skal komme tilbake i ankelleddet, på grunn av de annerledes bevegelsene, belastningen eller ved et eventuelt fall.

Sist vinter kjøpte mannen min felleski til seg og vår eldste sønn. Jeg fikk prøve sønnens ski en runde på skistadionen. Det gikk greit å gå en enkel runde. Denne uka har jeg våget meg et par turer i løypene her hvor vi bor. Jeg er for tung for skiene, og dermed lugget det veldig når jeg gikk. Jeg kjente det også i ankelleddet, da jeg gikk fiskebein i oppoverbakken. Lørdag kjøpte jeg nye ski! På anbefaling fra en fysioterapeut, har jeg også kjøpt skøyteskisko.

Mannen min, 11 åringen og jeg tok en liten tur i går formiddag. Nydelig vær! Det opplevdes veldig godt, og stabilt med skøytesko. Selv ved fiskebein kjente jeg ikke noe i ankelleddet! Dette var lovende. Luggingen var borte, og jeg opplever at jeg hadde bedre balanse. Det beste med det var i grunnen at balansen min ikke var så ille som jeg hadde begynt å frykte. Selv med et fall gikk det bra med ankelen, kun vondt i bakenden og såret stolthet.

Med denne erfaringen i lomma tok mannen min og jeg oss en tur å ski nå i formiddag, bare oss to. deilig med litt alene tid. Vi har ikke for mye av det. Nydelig vær i dag også.,

Frykten for å falle er fortsatt så stor at jeg tar av meg skiene og går i noen bakker, spesielt de hvor jeg ikke har kontroll på utgangen av bakken, eller hvor det er sving i bakken. Det er litt flaut når det er så mange gode løpere i sporet, selv små barn. Jeg ble nok litt tøffere etterhvert i dag. Jeg skal bli bedre, men trenger litt tid på å bli så tøff som jeg en gang var. Neste helg blir det kanskje skitur med alle seks? Er redd 4 åringene våre er tøffere enn meg på ski! De går på ski hver dag i barnehagen.

Det var et nå eller aldri for meg. Nå må jeg bare gi jernet, for å holde tritt med ungene! Det var et nå eller aldri! Liker du å gå på ski?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.