Ukategorisert

8 grunner til å eie færre ting.

Som tidligere beskrevet skal vi i 2019 forenkle livet vårt. En av tingene vi skal gjøre for å oppnå dette er å eie færre ting. Vi har altfor mye! Boden er full. Skuffer og skap er fulle, og mange ting har ikke sitt faste sted. Vi skal ikke bli ekstreme minimalister, men gjøre ting enklere!

I dag har jeg for eksempel fylt opp bagasjerommet på bilen med utvokst barnetøy, og kjørt det bort til ei som ville ha det til sine barn. Dette er klær som er for små til de to eldste, men for store til de yngste. Kan hende det er dumt å selge så mye av dette tøyet nå, når de vokser inn i det etterhvert. Utfordringen er imidlertid at vi har ikke plass til å oppbevare alt. Jeg har derfor tatt vare på en eske i hver størrelse! Det som var til overs i størrelse 122-140 utgjorde ganske mye, og ble andre til glede!

Dette er altså litt av hvordan vi prøver endre måten å tenke på, og prøve å forenkle livet vårt ved å eie mindre. Hvordan kan så det å eie mindre føre til at hverdagen vår blir enklere?

Her er hva jeg tror:

  1. Bedre tid. Jeg tror vi vil få bedre tid til det som er viktig for oss. Vi vil bruke mindre tid på å lete etter ting, og mindre tid på å rydde. Jeg for min del elsker å shoppe. Ved å ikke bruke shopping som tidsfordriv, men heller shoppe når det er nødvendig, vil jeg frigjøre tid. Gruer litt for denne biten. Med færre plagg blir det forhåpentligvis mindre tid på klesvask også. Alt dette bidrar til mer tid til å være sammen, og å gjøre det vi vil.
  2. Bedre økonomi. Vi vil få bedre råd, fordi vi kjøper bare det vi virkelig trenger. Jeg håper også at vi kan selge endel ting. Ikke bare kaste. Jeg tror at mange av tingene vi skal kvitte oss med, kan gjenbrukes i en eller annen form av andre.
  3. Ta vare på ting. Når vi eier færre ting, vil vi være mer glad i de tingene vi har, og ta bedre vare på de.
  4. Lære barna. Vi håper at barna også vil lære at ting ikke er det viktigste i livet. De har ikke oversikt over alle lekene sine og leker bare med en brøkdel av de. Ei venninne av meg hadde spurt bena på SFOen der hun jobber om hva de ønsket seg til jul. Hun fortalte at flere av barna, også førsteklassinger, ikke ønsket seg noe. Barn har vel også for mang ting?
  5. Mer kvalitet. Jeg tror at vi vil kunne kjøpe flere kvalitets ting som er solide og som varer, i stedet for å kjøpe flere, eller bytte ut ofte. Dette er også viktig sett i et miljøperspektiv.
  6. Mer plass. Jeg er sikker på at vi får mer plass, når vi får vekk alt det som vi ikke setter pris på, eller ikke har behov for. Da blir det lettere å gi hver ting sin faste plass. Kanskje får vi plass til å innrede en av bodene i kjelleren til et treningsrom?
  7. Mer ro. Jeg håper at vi på denne måten får mer ro i huset og at vi får mindre stress. Fordi vi leter mindre, roter mindre og har mer tid til hverandre.
  8. Bevist på hva som er viktig. Jeg tror vi alle vil bli mer bevist på hva som er nødvendig og ikke. Ikke bare i forhold til hvilke ting som er viktige, men også i forhold til andre verdier.

Dette er som sakt det jeg tror vil skje. Kanskje du kommer på andre ringvirkninger av det å eie mindre som jeg ikke har tenkt på? Del gjerne med meg!

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.