Ukategorisert

6 spennende interiørtrender i 2019

1. Følg hjertet ditt

Den viktigste trenden når det kommer til interiør i 2019 er; «Følg hjertet ditt». Denne er overordnet alle andre trender nå. Det er slutt på de hvite og grå, upersonlige rommene, og vi fyller på med det personlige og jordnære. Innred med det som får hjertet ditt til å synge, og kombiner gjerne stilarter. Skal du pusse opp så finner du svaret inni deg selv. Sats på yndlingsfargen, favorittmøbelet, drømmeløsningen, for det er da det blir riktig for deg, og det er det som betyr noe til syvende og sist. Hjemmet skal være historien om hvem du er!

Filmen er lånt fra Jotun Norge.

2. Miljøvennlig

Vi ser at bærekraftige materialer, og håndlagede gjenstander i for eksempel leire, rispapir og treverk er i vinden. Miljøvennlige materialer som bambus, stein og lignende er veldig populære. Flettverk er in som aldri før, og kombinert med andre materialer skaper det et spennende uttrykk. Gjenbruk og resirkulering  preger valgene våre. Vi prøver å leve økologisk, sløse mindre, være rausere, mer tilgivende, mindre prangende og mer naturlig. Vi velger ting med god kvalitet som tåler lang tids bruk, og gjerne som endrer uttrykk over tid. Ting som vitner om levd liv, og gir oss trygghet og tilhørighet ser ut til å dominere.

3. Farger

Mens hvitt har vært dominerende veggfarge i mange år, har vi de siste årene sett at det er populært med mørkere farger. Dette gjelder ikke bare på vegger. Mange velger gjerne samme farge på vegger, tak og listverk , eller flere nyanser av samme farge i samme rom. Fargerike har kåret grønt til årets farge i 2019. Grønt er en samlende farge som innbyr til ro og harmoni, men samtidig har grønn en engasjerende og inkluderende effekt. I tillegg til grønt, er jordnære farger populære. Fargepaletten fremover snor seg mellom sobre nyanser i glidende overganger, inspirert av naturlige nyanser som sand, fløte og havre. Rødtonene, som har preget interiørtrenden lenge, sklir over mot gult, og de to møtes gjerne i spennende kombinasjoner. Lyse, gylne fargenyanser står for stillhet, ro og meditasjon, en reaksjon på samfunnets visuelle støy. Vi ser gylne toner fra sand til krydder, rav og sennep, som balanserer fint mot ulike tresorter. Man kan tydelig se at natur er gjennomgangstonen i fargepaletten.

4. Materialer

Vi nøyer oss ikke med  å velge farger fra den naturlige fargepaletten, vi vil ha naturen inn i hjemmet: tre, naturstein, lin, ull, kork, skinn og lær skaper varme, lunhet og trivsel, mens metaller i stål og aluminium, marmor og andre natursteiner og glass gir en følelse av modernitet. Glass er tilbake for fullt – gjerne trådglass, håndlaget eller med riller. Vi ser også en oppblomstring av flettverk igjen, i form av rotting eller naturfletting med papirgarn eller liknende. Treverket kan gjerne være mørkt, og mindre bearbeidet. Ulike tresorter i lag på lag preger innredningen, og ubehandlet furu er tilbake for fullt. Grønneplanter er også en måte å ta inn naturen på. Velur har vært i trendbildet en stund, men blir med videre. Vi ser nå mer mønstret velur i tillegg til de ensfargede vi har sett før.

Bildene er lånt fra Ellos.no

5. Hygge

Det skandinaviske ordet hygge, er blitt et trendord langt utenfor Skandinavia. Det handler om å velge de mykeste teppene, og en sofa som er så komfortabel at du kan lounge i en evighet! Det handler om å gjøre hjemmet så koselig og hyggelig som overhodet mulig, med god belysning og myke materialer og tekstiler, levende lys eller fyr i peisen. Om sittegruppen din får flere innslag av myke puter i lekre farger, vil det gjøre mye for helheten av rommet! Blomster og planter har også mye å si når en skaper en hyggelig stemning i et rom. Duften av blomster, nystekte boller, rent sengetøy i et godt utluftet soverom er gode eksempler på at lukt også påvirker hygge.

I vår bør du la lyset slippe inn i hjemmet ditt så mye som mulig, og når mørket senker seg bør du ha en stilig og spesiell lampe som vil sørge for en koselig belysning, gjerne med levende lys. En ting som er ekstra hyggelig er å ha behagelige stoler rundt bordet, slik at man sitter lenge til bords etter at mat og drikke er inntatt. Komfort er et nøkkelord. God mat og drikke i seg selv er et viktig moment når det gjelder hygge. Det er slike hyggestunder som skaper de gode samtalene, og som gjør hverdagen ekstra spesiell. 

Bildene er lånt fra Kid.no

Vi higer etter stillhet, sanselighet, søvn og «sakteliv», som er de nye formene for luksus. Tenk bare hvor mye hygge det er å sette seg ned med ei god bok. De nye statussymbolene bor inni oss selv og vårt fellesskap med andre. Opplevelser er sentralt i interiøret;  Å ta på, sanse, reflektere, synke ned i, men også de sosiale opplevelsene i et inkluderende interiør.

6. Forenkling

Vi vil gjerne ha færre ting, men ting som er mer sanselig med strukturer og stoffer som er gode å berøre. Compact living er in som aldri før og vi dyrker frem smarte løsninger. Å rydde og kvitte seg med overflødige ting og rot, men samtidig fremheve noen få ting av personlig verdi. Møbler med ting som skiller seg ut, og som har en personlighet. Ryddedronningen Marie Kondo, har lært oss at vi skal kjenne etter om tingene gir oss glede, og kun beholde nettopp disse tingene, for et lykkeligere liv. Boka hennes, Magisk opprydding, er å få tak i i bokhandelen, og hun har også en egen Tv-serie som er tilgjengelig på Netflix.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.