Utstyr til tøysstrykning
Husarbeid,  Organisering

3 tips for å gjøre tøystrykingen lettere

Er du som meg, så liker du ikke å stryke klær. Det er en av de husmorlige oppgavene jeg liker aller minst. For å gjøre tøystrykingen mer overkommelig, har jeg noen triks og tenkte å dele de med deg:

Stryk klær regelmessig

Jeg er flink til å legge til side de plaggene som skal strykes, også blir de gjerne liggende for lenge. Da blir det gjerne mye og uoverkommelig. Hos meg er det oftest kopphåndklær som strykes. Da kan det være greit å stryke en gang i uka. Innimellom er det mer, og da bør en selvsagt ta det fortløpende. I dag tok jeg ukens stryking, og det var ikke mer enn 5 ting. For å kunne ta stryketøyet regelmessig, er det også viktig å være ajur med klesvask og bretting. Ligger jeg etter her, får det også konsekvenser for tøystrykingen. Det henger sammen. Gode rutiner på alt av klesvask er egentlig avgjørende.

Musikk eller lydbok

Jeg har kjøpt meg en bærbar radio med Bluetooth. Den er genial. Jeg liker å ta den med meg når jeg jobber på vaskerommet. Både bretting og stryking går mye lettere da. Jeg lytter gjerne til radio, Spotify eller Storytel. Jeg lytter kanskje oftest til bøker på Storytel når jeg gjør husarbeid, for jeg har aldri tid til å lese bøker ellers.

Strykevann

Dere som også fulgte den forrige bloggen min vet at jeg bruker strykevann når jeg stryker klær. Selv om jeg har dampstrykejern velger jeg å ha ei sprayflaske med utblandet strykevann (jeg liker å blande det litt med vann). Jeg mener at strykevannet er mer effektivt, enn bare å bruke dampjernet, men dette er bare synsing! Uansett er det deilig med den deilige duften, både mens jeg stryker, og når jeg tar skal bruke tøyet som er strøket.

Utstyr til tøysstrykning.

Jeg vet at mange stryker mye mer tøy enn det jeg gjør. Hva synes du bør strykes? Hvilke rutiner har du når det gjelder å stryke klær? Kanskje har du andre gode tips enn mine?

Del gjerne dine tanker med meg, og mine lesere i kommentarfeltet! Takk skal du ha!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.