3 tips for å gjøre tøystrykingen lettere

Er du som meg, så liker du ikke å stryke klær. Det er en av de husmorlige oppgavene jeg liker aller minst. For å gjøre denne oppgaven mer overkommelig har jeg noen triks og tenkte å dele de med deg.

Gjør det regelmessig.

Jeg er flink til å legge til side de plaggene som skal strykes, også blir de gjerne liggende for lenge. Da blir det gjerne mye og uoverkommelig. Hos meg er det oftest kopphåndklær som strykes. Da kan det være greit å stryke en gang i uka. Innimellom er det mer, og da bør en selvsagt ta det fortløpende. I dag tok jeg ukens stryking, og det var ikke mer enn 5 ting. For å kunne ta stryketøyet regelmessig, er det også viktig å være ajur med klesvask og bretting. Ligger jeg etter her får det også konsekvenser for strykingen. Det henger sammen. Gode rutiner på alt av klesvask er egentlig avgjørende.

Musikk eller lydbok.

Jeg har kjøpt meg en bærbar radio med Bluetooth. Den er genial. Jeg liker å ta den med meg når jeg jobber på vaskerommet. Både bretting og stryking går mye lettere da. Jeg lytter gjerne til radio, Spotify eller Storytel. Jeg lytter kanskje oftest til bøker på Storytel når jeg gjør husarbeid, for jeg har aldri tid til å lese bøker ellers.

Strykevann.

Dere som også fulgte den forrige bloggen min vet at jeg bruker strykevann når jeg stryker klær. Selv om jeg har dampstrykejern velger jeg å ha ei sprayflaske med utblandet strykevann. Jeg mener at strykevannet er mer effektivt enn bare å bruke dampjernet, men dette er bare synsing! Uansett er det deilig med den deilige duften, både mens jeg stryker og når jeg tar kopphåndkler frem av skuffen.

Jeg vet at mange stryker mye mer tøy enn det jeg gjør. Hva synes du bør strykes? Hvilke rutiner har du når det gjelder å stryke klær? Kanskje har du andre gode tips enn mine? Del de gjerne med mine lesere i kommentarfeltet! Takk skal du ha!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.