Ukategorisert

Lister over matbeholdningen!

I jula var vi på hytta. Der er det litt mindre å organisere enn det her hjemme. F.eks. i forhold til innhold i kjøleskap, matskap og fryseboks – På hytta er det mye mindre matvarer lagret, enn hjemme.
Jeg har lenge hatt plan om å lage en oversikt over hva jeg har i fryseboks, matskap og kjøleskap. Da passet det godt å starte mens vi var på hytta. Inspirert av Bulletjournal systemet lagde jeg derfor en komplett oversikt over innholdet av matvarer vi har på hytta.
Jeg har kjøpt denne boka, der mange lister er gjort klare på forhånd. Man kan godt bare bruke ei notisbok og lage listene selv. Det er ingen mal på «matvarebeholdning-liste» i denne boka. Det er mange lister en kan printe ut. Let f.eks på Pinterest.
skjermbilde 2019-01-12 kl. 19.30.08
Jeg tror at dette gjør det enklere når vi skal på hytta neste gang. Da kan jeg lett se i boka hva vi har, og hva vi trenger til de forskjellige måltidene under oppholdet. Vi har også gjort avtale med lokalbutikken der vi har hytta.
Vi sender de en mail tidlig i uka (mandag eller tirsdag), med handleliste over hva vi trenger. De pakker varene for oss, og vi henter på vei til hytta på fredag.  Vi har testet det to ganger, og vi synes dette er genialt. Dette kommer vi til å fortsatte med.
Vi får det vi trenger. Har de ikke varen på lager skaffer de den. Vi slipper å bli fristet til å handle andre ting, som ikke står på handlelista. Samtidig støtter vi opp om lokalbutikken. Det er viktig for oss. For om butikken skulle bli nedlagt, må vi langt avgårde for å komme til butikken.
Da vi hentet varene våre til juleoppholdet,  fant vi et julekort fra de ansatte blant varene! Da ble jeg rørt!
skjermbilde 2019-01-12 kl. 19.34.58
Dette bildet er hentet fra Pinterest. Du kan finne de og printe de ut på «One mammas dayly drama». Det finnes mange andre lister også, om du leter på Pinterest. Hjemme tror jeg nok jeg skal gå for en variant ala denne. Der en også har med når ting skal brukes innen.
Jeg tror at vi på bakgrunn av listene mine, kan redusere matlagrene på hytta. Det hadde ikke vært så dumt. Jeg har fortsatt plan om å lage slike lister her hjemme også. Har du oversikt over hva du har i fryseboksen f.eks? Eller ligger det ting i bunnen som du ikke har oversikt over?

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.