Interiør,  Tradisjoner

Roser

Fredag fikk vi hyggelig besøk av min manns søskenbarn og hans kone. De hadde med seg nydelige roser til oss. De skulle hente noen på flyplassen, og stakk innom for en kopp kaffe når de først var i området! Det ble veldig høyt verdsatt.

Rosene var en hilsen i forbindelse med at jeg mistet pappaen min i høst. Det er en rørende gest , og jeg setter veldig stor pris på det. Nå står rosene på salongbordet, til glede og oppmuntring for oss alle sammen.

Tusen takk!!

Kondolanser

Jeg var 12 år da jeg mistet min morfar. Noen år senere, da jeg var midt i tenåra, døde farfar. Ved farfars grav ble jeg sikkert sett på og behandlet som mer voksen enn da morfar døde. For for første gang måtte jeg forholde meg til ordet «Kondolerer». Jeg syntes ordet var kunstig, unaturlig og ikke minst vanskelig. Det er jo ikke et ord vi bruker mye, heldigvis.

I dag forstår jeg mer hva ordet betyr, og setter pris på omtanken som ligger bak, men jeg liker ikke ordet i dag heller. Kanskje representerer ordet kondolerer det at du ikke helt vet hva du skal si til noen som er i sorg? Du føler at sorgen er så overveldende og at ordene blir for små. Da kan det være lett å ty til et slikt ord. For meg representerer kondolerer ordet noe upersonlig og kunstig.

Jeg satte mye mer pris på kondolansebuketten med hvite roser. En god, taus klem, viser meg mer omsorg og omtanke, enn ordet «kondolerer». Da vi mottok blomster etter at pappa døde, og også besøk og roser som i dette tilfellet, varmet det mye mer enn kondolanser. Det betydde så utrolig mye.

Roser i blomsterspråket

Har du oversikt over hva forskjellige blomster betyr? Jeg leste mye om blomsterspråket i tenårene, fordi jeg syntes det var fascinerende. En bukett med hvite roser betyr uskyldig, platonisk kjærlighet, jomfruelighet og renhet.

Dersom du synes blomsterspråket er spennende, kan du lese mer om det her. Det er mye som kan formidles med roser, eller andre blomster.

Sorg og savn

Det er vondt å miste en som står en nær, og da e det godt å ha venner og familie rundt seg som kan dele sorgen og savnet. Det var stor forskjell i å være hjemme på Frøya den første tiden etter at pappa ble hentet hjem, kontra det å komme hjem til Stjørdal. Pappa var et menneske som satte spor etterser i menneskers hjerter. Hjemme på Frøya viste alle hvem han var. Her vet ingen hvem han var.

Det kom mye blomster hjem til mamma i tiden etter at pappa forlot oss. Jeg var hos mamma i to uker på denne tiden. Jeg hadde ikke forvente at noen skulle sende noe hjem til oss. Alle som sendte en hilsen hjem til oss, varmet så veldig.

Denne buketten med roser kom en god stund etter begravelsen. En varm påminnelse om at det var noen som husket på oss, ennå. noen som husket pappa, noen som brydde seg om oss.

Igjen; tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.