Mammagreier,  Organisering

Budsjett i en konvolutt

Jeg er ikke flink til å styre økonomi. Det er mange andre ting jeg er god på, men ikke dette! Jeg har prøvd å sette opp budsjett, og jeg har forsøkt å føre regnskap. Jeg gir alltid opp fordi det krever for mye å holde det oppdatert.

Siden jeg ikke er så god på å styre økonomien, er det mannen min som har hovedansvaret for økonomien her i huset. Jeg har ansvar for innkjøp av mat, klær til meg og barna, ting til huset, gaver mm.

Budsjett er kompliserte greier

Selv om det er mannen min som styrer økonomien er vi ikke gode på budsjett og regnskap. Vi har prøvd mange ganger, både jeg alene og vi begge sammen. Det sklir alltid ut etter kort tid. Mulig det handler om at vi ikke er nok motiverte? Det fungerer imidlertid greit at vi har forskjellige ansvarsområder innen økonomi. Jeg tror jeg kunne vært enda flinke til å disponere pengene bedre innen mitt ansvarsområde.

Budsjett er komplisert
Budsjett er komplisert! Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Så enkelt kan det gjøres

For en tid tilbake kom jeg over en film på YouTube, som viser en genial  måte å føre enkelt budsjett og regnskap. Jeg har tenkt at dersom budsjett og regnskap kan gjøres så enkelt som dette, skal jeg sannelig gi det et forsøk, for dette kan det til og med hende at jeg kan klare. Jeg har derfor bestemt meg for å teste systemet.¨

Det er min favoritt youtuber Jordan Page som viser hvordan du enkelt kan holde et bevist øye på penge forbruket ditt ved hjelp av en konvolutt.

Her kan du selv se Jordan Pages film om konvoluttbudsjettering:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VCr-54OH7IY&w=560&h=315]

Jeg jeg har bestemt meg for prøve å budsjettere med 1000,- for mat og 1000,- til annet hver uke.

Jeg vil gi dette er forsøk. Kanskje kan dette være en måte som fungerer for meg. Jordan har som meg omtrent de samme ansvarsoppgavene når det gjelder innkjøp til familien.

Kvitteringer for matvarehandel inngår i budsjett
Bildet er tatt av Steve Buissinne fra Pixabay

Så får vi se hvordan dette går. Jeg starter i dag!

Har du budsjett og regnskap for husholdningspengene? Hvordan gjør du det? Hva synes du om Jordans system? Kan det fungere i din familie?

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.