Presskannekaffe

Dette er et helt absurd innlegg for meg å poste. Siden jeg drikker så lite kaffe som jeg gjør. Nå før jul har jeg imidlertid begynt å drikke litt mer kaffe, og til og med svart kaffe… Selv om jeg nok fortsatt foretrekker latte, cappucchino eller en deilig iskaffe på en varm sommerdag om jeg skal gå for kaffe. Te er fortsatt det foretrukne valget.

På julemarkedet i Trondheim nå før jul fikk mannen min og jeg smake julekaffe fra Langøra kaffebrenneri. (De holder til rett nede i bakken fra her vi bor) Vi er litt opptatt av lokalprodusert mat og drikke, og benytter oss blant annet mye av det når vi er på hytta. (Må nok komme et innlegg om det på et senere tidspunkt.) Så selv om jeg ikke er noen kaffedrikker måtte jeg altså teste denne kaffen. Og vet dere hva… jeg likte kaffen…. enda den var svart. Vi hadde en god kaffeprat, og jeg fikk med meg noen gode kaffe tips, men jeg må nok innom Langøra igjen for å lære mer om kaffebrygging. Jeg har mye å gå på.

Skjermbilde 2019-01-02 kl. 20.32.34

Foto: Kitch´n – Jeg elsker denne presskanna i kobber.  Den ville nokk sett veldig fin ut på det nye kjøkkenet vårt. 

Jeg har kjøpt meg kaffekvern og presskanne, og tenkte å dele hvordan jeg brygger kaffen. Så må dere som er mer erfarne kaffebryggere, gjerne komme med innspill, og tips. Det vil jeg sette stor pris på.

Jeg har googlet og funnet flere måter å brygge kaffe i presskanne på, så kan hende du som leser har andre måter å gjøre det på. Alle tips er kjærkomne, og jeg suger kunnskapen til meg! Måten jeg gjør det på er basert på tips fra flere kilder. Så jeg har på en måte funnet min måte å gjøre det på.

Fremgangsmåte:

Først fyller jeg presskanna med varmt vann fra springen. Dette er for at glasset i presskanna skal bli varmt, slik at kaffen ikke skal avgi varme til glasset. Så koker jeg vannet. Mens vannet koker maler jeg kaffen, 60 g kaffe pr 1 vann, ca 6 skjeer. Kaffen skal males litt finere enn kokekaffe, og grovere enn filterkaffe. Her tar det nok en stund før jeg lærer meg å male kaffen perfekt.

Jeg tømmer ut kranvannet. Tar riktig mengde kaffe i presskanna.  Jeg har nå fått tak i presskannefilter, men har ikke testet dette ennå.  Jeg syntes det var vanskelig å få tak i. Fordelen med filteret er at man slipper grut i kaffen, også er det jo lettere å rengjøre presskanna.

skjermbilde 2019-01-04 kl. 11.15.11Foto: Langøra. Dette er min favoritt fra Langøra. 

Jeg lar det kokte vannet stå i 2 minutter før jeg heller i halvparten av vannet. Så rører jeg godt slik at all kaffen blir våt, før jeg fyller på resten av vannet. Kaffen skal nå trekke i 6 minutter, før stempelet presses sakte ned. Så er det bare å nyte kaffen!

Jeg kan godt ha både melk og kaffesirup i jeg, men ikke i Langøra kaffen. Den er best som den er!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.