Kaffe brygget i presskanne
Mat

Presskannekaffe

Dette er et helt absurd innlegg for meg å poste. Siden jeg drikker så lite kaffe som jeg gjør. Nå før jul har jeg imidlertid begynt å drikke litt mer kaffe, og til og med svart kaffe…

Jeg foretrekker fortsatt kaffe som latte, cappucchino eller en deilig iskaffe på en varm sommerdag om jeg skal gå for kaffe. Te er allikevel fortsatt det foretrukne valget når jeg skal velge mellom kaffe og te.

Sans for det kortreiste

På julemarkedet i Trondheim nå før jul, fikk mannen min og jeg smake julekaffe fra Langøra kaffebrenneri. De holder til på Stjørdal, rett nede i bakken fra her vi bor. Vi er litt opptatt av lokalprodusert mat og drikke, og benytter oss spesielt mye av det når vi er på hytta.

Så selv om jeg ikke er noen kaffedrikker, måtte jeg bare teste denne kaffen. Og vet du hva?… Jeg likte kaffen…. enda den var svart. Vi hadde en god kaffeprat, og jeg fikk med meg noen gode kaffetips, men jeg må nok innom Langøra igjen for å lære mer om kaffebrygging. Jeg har mye å gå på.

Kaffe brygget i presskanne

Foto: Kitch´n – Jeg elsker denne presskanna i kobber.  Den ville nok sett veldig fin ut på det nye kjøkkenet vårt

Slik brygger jeg kaffe

Jeg har kjøpt meg kaffekvern og presskanne, og tenkte å dele hvordan jeg brygger kaffen. Så må du som er mer erfarne kaffebrygger, gjerne komme med innspill, og tips. Det vil jeg sette stor pris på. Jeg er bare nybegynner og amatør.

Jeg har googlet, og funnet flere måter å brygge kaffe i presskanne på, så kan hende du som leser har andre måter å gjøre det på. Alle tips er kjærkomne, og jeg suger kunnskapen til meg! Måten jeg gjør det på, er basert på tips fra flere kilder. Så jeg har på en måte funnet min måte å gjøre det på.

Fremgangsmåte:

 1.  Fyll presskanna med varmt vann fra springen. Dette er for at glasset i presskanna skal bli varmt, slik at kaffen ikke skal avgi varme til glasset.
 2. Kok vannet.
 3. Mens vannet koker, mal kaffen, 60 g kaffe pr 1 vann, ca 6 skjeer. Kaffen skal males litt finere enn kokekaffe, og grovere enn filterkaffe. Her tar det nok en stund før jeg lærer meg å male kaffen perfekt.
 4. Tøm presskanna.
 5. Ta riktig mengde kaffe i presskanna.  Jeg har fått tak i presskannefilter, men har ikke testet dette ennå.  Det var litt vanskelig å få tak i. Fordelen med filteret er at man slipper grut i kaffen, også er det jo lettere å rengjøre presskanna.
 6. La det kokte vannet stå i 2 minutter før du heller i halvparten av vannet du skal ha over kaffen.
 7. Rør godt slik at all kaffen blir våt.
 8. Fyll på resten av vannet.
 9. Kaffen skal  trekke i 6 minutter.
 10. Når kaffen har trukket ferdig,  presses stempelet sakte ned.
 11. Så er det bare å nyte kaffen!

Kaffe fra Langøra

Foto: Langøra. Dette er min favoritt fra Langøra. 

Jeg kan godt ha både melk og kaffesirup i jeg, men ikke i Langøra kaffen. Den er best som den er!

Hvordan brygger du kaffen din? Hva synes du om presskannekaffe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.