Nydelig julekrybbe
Interiør

Ny julekrybbe neste år?

Hos oss er julekrybben viktig i advents- og juletiden. Fra de eldste barna var ganske små har vi hatt en playmobil julekrybbe. En gave til meg fra min mann. Vi har bevist fortalt barna at det er mammas Playmobilsett, og begrenset leken med krybben på den måten.

Playmobilkrybbe

Det har alltid vært stas å ta frem krybba, og selv i år var eldstemann på snart 13 ivrig på å få lov til å ta den frem. Etterhvert som ungene har vokst til, og blitt flere, har nå 4 barn kost seg gjennom advents- og juletiden med julekrybben min. Det har forsvunnet noen småting år for år. Sikkert noe i år også!
Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.15.38
Jeg kjenner at jeg er klar for utskiftning. Det er viktig for meg at krybben står sentralt i julefeiringen.

Julebudskapet er viktig

Jeg synes det er trist at det er så lite fokus på det kristne julebudskapet i barnehagen, på TV og ellers i samfunnet. Har du lagt merke til at ved julegrantenninger og juletrefester hvor det er gang rundt juletreet, er det få som kan teksten på de tradisjonelle julesangene? Et unntak er «På låven sitter nissen», den kan alle.
For meg er det viktig å ha fokus på dette hjemme. Hver kveld i desember synger vi «Jeg er så glad hver julekveld, for da ble Jesus født» sammen med barna. Vi synger  «O du som metter liten fugl» til alle måltidene, men i desember bruker vi melodien til «Jeg er så glad hver julekveld». (Synges teksten to ganger, går det opp med melodien.)

Klar for noe mer voksent

Tilbake til julekrybben. De yngste er 5 1/2 år (Hu hei som tiden går!) gamle når vi kommer til neste jul. Jeg tenker at da er det de som setter opp playmokrybben (eller det som er igjen av den), også kan jeg få ha en mer voksen variant et annet sted i stuen. Jeg har to klare favoritter:

Perfect Homes krybbe

Denne er fra Perfect Home, og var i årets kolleksjon. Jeg er ikke sikker på om den fortsatt er tilgjengelig. Perfect Home bytter ofte ut kolleksjonene sin, og juleproduktene er oftest bare for en sesong. Jeg elsker det røffe uttrykket på denne.

——> Les også: De siste innkjøpene fra perfect home
Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.23.03

Willow Tree sin julekrybbe

Willow Tree sin krybbe er nydelig, men også veldig kostbar. Her må en nok ønske seg nye deler hvert år! Litt lettere tilgjengelig enn Perfect Home sin.  Jeg elsker de naturlige fargene, og de enkle formene. Mannen min er ikke fan av noen av disse, og påpeker at playmobil har kommet med en ny julekrybbe.
Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.24.55

Hvilket forhold har du til julekrybbe? Hvilken julekrybbe liker du best?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.