Neste års julekrybbe?

Hos oss er julekrybben viktig i advents- og juletiden. Fra de eldste barna var ganske små har vi hatt en playmobil julekrybbe. En gave til meg fra  min mann. Vi har bevist fortalt barna at det er mammas Playmo, og begrenset leken med krybben på den måten. Det har alltid vært stas å ta frem krybba, og selv i år var eldstemann på snart 13 ivrig på å få lov til å ta den frem. Etterhvert som ungene har vokst til, og blitt flere, har nå 4 barn kost seg gjennom advents- og juletiden med julekrybben min. Jeg er redd at når jeg pakker den ned i år, mangler det enda flere deler enn da jeg pakket den ned for et år siden.

Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.15.38

Jeg kjenner at jeg er klar for utskiftning. Det er viktig for meg at krybben står sentralt i julefeiringen. Jeg synes det er trist at det er så lite fokus på det i barnehagen, på TV, og ellers i samfunnet. Har du lagt merke til at ved julegrantenninger og juletrefester hvor det er gang rundt juletreet, er det få som kan teksten på de tradisjonelle julesangene? Et unntak er «På låven sitter nissen», den kan alle. Så det er viktig for meg å ha fokus på dette hjemme. Hver kveld i desember synger vi «Jeg er så glad hver julekveld, for da ble Jesus født» sammen med barna. Vi synger  også «O du som metter liten fugl» til alle måltidene, med melodien av samme sang (teksten 2 ganger for å gå opp med melodien).

Tilbake til julekrybben. De yngste er 5 1/2 år (Hu hei som tiden går!) gamle når vi kommer til neste jul. Jeg tenker at det da er de som setter opp playmokrybben (eller det som er igjen av den), også kan jeg få ha en mer voksen variant et annet sted i stuen. Jeg har to klare favoritter:

Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.23.03

Denne er fra Perfect Home, og var i årets kolleksjon. Jeg er ikke sikker på om den fortsatt er tilgjengelig. Perfect Home bytter ofte ut kolleksjonene sin, og juleproduktene er oftest bare for en sesong. Jeg elsker det røffe uttrykket på denne.

Skjermbilde 2018-12-30 kl. 00.24.55

Willow Tree sin krybbe er nydelig, men også veldig kostbar. Her må en nok ønske seg nye deler hvert år! Litt lettere tilgjengelig enn Perfect Home sin.  Jeg elsker de naturlige fargene, og de enkle formene. Mannen min er ikke fan av noen av disse, og påpeker at playmobil har kommet med en ny julekrybbe.

Skjermbilde 2018-12-30 kl. 10.30.49

Hvilken julekrybbe liker du best? Eller kanskje du har andre gode ideer til meg?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.