Inspirasjon soverom

Som tidligere beskrevet er jeg i ferd med å bytte stil i huset vår. Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men her hos familien Simonsen er det jeg, mor i huset, som er opptatt av det estetiske.  Det betyr ikke at mannen min gir meg fritt spillerom. Han har sterke meninger om hvordan det skal se ut rundt oss. Særlig er han opptatt av funksjonalitet, og at ting er praktisk. Om noe fungerer godt som det er, liker han ikke at det forandres med mindre det fører til en smartere løsning enn den vi allerde har. Estetikk alene, er altså ikke god nok grunn til å pusse opp, eller endre på noe. Når det kommer til økonomiske prioriteringer, ved større kostnader tar vi beslutninger i fellesskap.

Derfor tar det litt tid å bytte stil. Jeg ønsker å dele litt av det som inspirerer meg, rom for rom, også får vi se hvordan inspirasjonen påvirker sluttresultatet på sikt.

Det første rommet er altså soverommet vårt. Her er det ikke aktuelt å bytte ut møblementet eller taklampen som er arvegods fra min manns familie. Skyvedørsgarderoben er ganske ny, og tapeten på veggen er jeg fortsatt veldig glad i.

Her gjelder det å tenke smart, og bruke først og fremst tekstiler og mindre dekorelementer for å skape stilen og uttrykket jeg ønsker.

Her er litt som inspirerer meg:

Bildene er fra Skeidar.

Innby til hvile

Det er viktig at soverommet innbyr til hvile. Vi tilbringer tross alt 1/3 av livet i sengen. Jeg ønsker rolige farger, myke tekstiler og naturlige materialer. Fargene på soverommet kan godt være litt mørkere enn i resten av huset. Bevist bruk av levende lys på rommet, gjerne med duftlys som knitrer som en peis når de brenner.

Skinn av villsau, tepper av ull, lyslenker og kubbelys er med å skaper den lune stemningen jeg ønsker på soverommet. Et deilig sengeteppe av f.eks. fuskepels som på det ene bildet, eller rett og slett et ullpledd er også med å skape varme i rommet. Lanterner i rustikt tre og metall og lammeskinn ved sengen underbygger stilen. Lammeullene ved sengen har vi på plass allerede og det er deilig å sette beina på de om morgenen. Store puter, i sengen, pledd og mykt sengetøy er et must. Jeg ønsker meg dobbeltdyne, men mannen liker ikke tanken.

Sengetøyet kan godt ha detaljer som knapper eller knyting, det blir ekstra fint når en rer opp sengen. Linlook gir et røffere uttrykk, men kan godt blandes med andre materialer. Mønstre kan godt blandes, men jeg foretrekker enkle mønstre, gjerne i kombinasjon med ensfarget. Bildene under  viser sengetøy i vasket lin, vasket bomull og blandinger av disse to. Jeg får nesten lyst til å legge meg med det samme! Gjør ikke du også?

Alle bildene i montasjen er fra Ellos.

Tenk kreativt

Alternativ oppbavaring; en gammel stige på veggen kan brukes til å henge opp magasiner, klær eller som her noen lampetter. Kurver og knagger i naturmaterialer. Gamle vekkeklokker kan bli et festlig dekorelement. Ta gjerne også inn sesongens frukt og blomster på soverommet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.