Interiør

Inspirasjon soverom

I dette innlegget har jeg lyst til å dele litt tanker omkring hva som inspirerer meg når det gjelder soverom. Soverommet vårt ble pusset opp i 2013, og skyvedørsgarderoben kom på plass i 2014. I forbindelse med med at jeg nå ønsker en nye stil i huset, får det også konsekvenser for soverommet.

Forskjellige innfallsvinkler

Hos oss er det jeg, mor i huset, som er opptatt av det estetiske.  Det betyr ikke at mannen min gir meg fritt spillerom. Han har sterke meninger om hvordan det skal se ut rundt oss.

Mannen min er særlig opptatt av funksjonalitet. Det skal være praktisk. Han ser ingen grunn til å forandre noe, med mindre det fører til en bedre løsning enn den vi har. Estetikk alene, er ikke god nok grunn til å pusse opp, eller endre på noe. Ved større prosjekter gjør vi sammen de nødvendige økonomiske prioriteringene. Et godt team!

Fra jeg får en briljant ide, og til den eventuelt er gjennomført, kan på grunn av dette ta litt tid. Et godt eksempel på det er mitt stilbytte. Jeg har lyst til å dele litt av det som inspirerer meg, rom for rom. Så får vi se hvor mye som blir gjennomført etterhvert.

Soverommet vårt

Det første rommet er altså et soverom, og da starter vi med vårt soverom.

Endel ting skal ikke forandres:

  • Vi har en veldig god seng, som ikke blir byttet ut på lenge.
  • Nattbordenes som følger med skal heller ikke byttes.
  • Taklampen er arvegods fra min manns familie.
  • Skyvedørsgarderoben er ganske ny
  • Tapeten på veggen er jeg fortsatt veldig glad i.

Så på soverommet må vi få frem den rustikke stilen på andre måter. Det gjeler å være kreativ i bruk av tekstiler og mindre dekorelementer, for å skape stilen og uttrykket jeg ønsker.

Her er litt av det som inspirerer meg:

Bildene er fra Skeidar og brukt med tillatelse fra Skeidar

Et soverom som innbyr til hvile

Det er viktig at et soverom innbyr til hvile. Vi tilbringer tross alt 1/3 av livet i sengen. Jeg ønsker rolige farger, myke tekstiler og naturlige materialer. Fargene på soverommet kan godt være litt mørkere enn i resten av huset. Bevist bruk av levende lys på rommet, gjerne med duftlys som knitrer som en peis når de brenner.

Skinn av villsau, tepper av ull, lyslenker og kubbelys er med å skaper den lune stemningen jeg ønsker på soverommet. Et deilig sengeteppe av f.eks. fuskepels som på det ene bildet, eller rett og slett et ullpledd er også med å skape varme i rommet.

Lanterner i rustikt tre og metall er med å underbygger stilen. Vi har allerede skinnfeller av sau ved sengen, det er deilig å sette beina på de om morgenen. Store puter i sengen, pledd og mykt sengetøy er et must. Jeg ønsker meg dobbeltdyne, men mannen liker ikke tanken.

Sengetøyet kan godt ha detaljer som knapper eller knyting, det blir ekstra fint når en rer opp sengen. Linlook gir et røffere uttrykk, men kan godt blandes med andre materialer.

Mønstre kan godt blandes, men jeg foretrekker enkle mønstre, gjerne i kombinasjon med ensfarget. Bildene under  viser sengetøy i vasket lin, vasket bomull og blandinger av disse to. Jeg får nesten lyst til å legge meg med det samme! Gjør ikke du også?

Alle bildene i montasjen er fra Ellos, og brukt med tillatelse fra Ellos.

Tenk kreativt

Alternativ oppbavaring; en gammel stige på veggen kan brukes til å henge opp magasiner, klær eller som her noen lampetter. Kurver og knagger i naturmaterialer. Gamle vekkeklokker kan bli et festlig dekorelement. Ta gjerne også inn sesongens frukt og blomster på soverommet.

Hva inspirerer deg når det gjelder soverom? Hva drømmer du om? Legg gjerne en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.